středa 8. února 2017

Nastavení sdílené grafické paměti

Integrovaná grafika si sama zoberie toľko, koľko potrebuje z RAM do max. Zdieľaná grafika do 2GB nepotrebuje veľa pre svoje základné zobrazovanie - preto ti berie len 512MB, ovšem, ak by potrebovalia viacej pamäte ja náročnejšie zobrazovanie, grafické výpočty, tak si zoberie i 2GB, je to variabilné, tieto nemajú presne nastavenú veľkosť. Omlouváme se za zdržení, ale počítačová síť, ze které se připojujete, zatím nebyla zařazena do seznamu důvěryhodných.


Vaše odpověď se proto v poradně ukáže až po schválení. Nemělo by to trvat déle než jeden pracovní den. Podmínky užívání služby informační.


Chtěl bych zvýšit grafické možnosti a tudíž nastavit větší množství sdílené paměti mé graf. CUW-RM s chipsetem intel 810) a sdílí pamět mám dojem,že 4MB z operační paměti. Notebook - grafická karta, která sice má vlastní pamět, ale má nastaveno i sdílení z operační paměti počítače a já to chci vypnout. Ve Winech, ani nVidia ovladačích jsem taky nic nenašel. Zvyseni sdilene graficke pameti Nejste přihlášený , před psaním příspěvků se přihlaste v pravém horním rohu.


V Biosu jsem toto nastavení hledal jako první, protože vím, že jsem si to zde u starého ntb nastavoval. U současného bohužel tato položka chybí. Stejně tak jako ve vlastnostech grafické karty ve winXP.


Tam najdu pouze informaci, že velikost paměti adaptéru je 128MB, ale žádnou možnost volby. Už jen toto mi přijde divné. Nezjistí-li test žádné potíže, systém se restartuje a spustí se operační systém. Pokud diagnostický nástroj najde chyby, je to důvod k reklamaci paměťového modulu.


Tady už získá i informaci o velikosti paměti. Ve starších verzích se tenhle postup trochu liší, ale určitě si poradíte. Když budete chtít zapnout nebo vypnout Antivirovou ochranu v programu Windows Defender v reálném čase, zadejte do vyhledávacího pole na hlavním panelu zabezpečení windows, vyberte odpovídající položku ve výsledcích hledání a pak vyberte Ochrana před viry a hrozbami. Pokud jste v nedávné době měnili nastavení své grafické karty, mohlo to vést k problémům s přehříváním.


Zkontrolujte také, jak je na tom chladič a ventilátor vaší grafické karty – nesmí být zaprášený a ventilátor musí mít možnost se otáčet. Pokud je problém v ovladači, například poté, co jste instalovali. System Keyboard - Pokud nepoužíváte klávesnici, můžete vypnout. System Memory - Položka ukazuje kolik paměti RAM je nainstalováno a detekováno systémem.


Při hlubším zkoumání jsme přišli na to, že se problém projevuje jen u zákazníků, kteří aktualizují ze velmi staré verze na novou. POZNÁMKA: Jestliže připojíte náhlavní soupravu VR k portu HDMI v počítači, bude výkon optimální. Mějte prosím na paměti , že tím sice odpojíte uživatele od sešitu, ale nezabráníte mu v opětovné úpravě sešitu. Tato složka se vytvoří během sestavení a exportu sdílené vyrovnávací paměti.


Nastavení dokončete podle pokynů na obrazovce. Další grafické karty obvykle začínají fungovat až se spuštěním Windows a to přináší nejednu komplikaci. Využít tohoto nastavení je tedy vhodné například pokud přidáváte do počítače s integrovaným grafickým jádrem grafiku na kartě. U některých modelů základních desek si lze vybrat i první grafiku v SLI.


Po dokončení instalace se vás systém zeptá, zda jej chcete nastavit „expresně“ nebo sami rozšířeně. Pokud jste zvolili druhou možnost, velkou část funkcí pro sledování jste si mohli vypnout sami, pokud jste tak neučinili, můžete to pomocí skriptů udělat nyní. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Sdílené kmitočty - poradna, odpovědi na dotaz Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Sdílené kmitočty. Před upgradem paměti si musíte ověřit, kolik paměti máte aktuálně nainstalováno, abyste určili, jakou velikost můžete přidat.


Pro nalezení přesné konfigurace paměti a určení, kolik paměti můžete koupit a nainstalovat, použijte postup pro verzi systému BIOS používanou vaším počítačem. Výchozí nastavení jsou nastavení , která se zobrazí po zapnutí zařízení nebo po stisknutí tlačítka. Tato výchozí nastavení můžete upravit tak, aby lépe vyhovovala operacím, které nejčastěji provádíte. Nebudete tak muset zadávat opakovaně stejná nastavení před každým skenováním. Paměti DDR, DDRa DDRnejsou vzájemně kompatibilní.


Proto je nutné pečlivě vybírat nové paměti tak, aby daný typ podporovala použitá základní deska. Klíčovými parametry při výběru operační paměti jsou, kromě jejího typu, kapacita a maximální pracovní frekvence.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky