pondělí 28. listopadu 2016

Jak dlouho péct beránka v kameninové formě

Jano z VM, pokud máme stejnou kameninovou formu na beránka , tak v té horní půlce se péct nedá, protože tam jsou dírky na odpařování při pečení. A to množství prášku do pečiva se mi zdá odpovídající právě proto, aby beránek pěkně vyběhl i do té horní půlky. Mně se v ní peče dobře (ne že bych poslední dobou pekla ), dobu pečení nevím, podle zapíchnuté špejle. Beránka jsme měli ozkoušeného, jak dlouho to přesně trvá, ale vehementně nám ho peče babička, tak už zas nevím. Jinak kameninové formy miluju, dýchá z nich na mě teplo domova.


Jsou hnusně drahé, ale nádherné. Intersparu , která má i kameninovou poklici s oušky -zádíčka a protože tato forma se ukázala menší asi o třetinu, těsta bylo více. Tak jsem nezaklopila, ale použila jako klasickou formu i zádíčka. Jã â­dlo jak dlouho pect beránek recepty, které budete milovat.


V zeleném krepáku hovící si bělostný velikonoční beránek, mašličku kolem krku s rolničkou a místo očí dvě zrnka kávy. Také si vybavujete sladkého velikonočního beránka svého dětství od maminky či babičky? Možná jste jen opomněli zvednout velikonoční štafetový kolík. Nejlepší je péct v léty prověřené keramické formě po babičce, ale vyzkoušet můžete i formy silikonové nebo smaltované. Každá forma má jiný objem, recept proto možná budete muset přizpůsobit té své.


Samozřejmě záleží na vašich chutích. Někomu stačí beránka pocukrovat a převázat mašlí. Troubu proto zavčas vypínáme – těsto se v rozpálené formě dopeče. Formy ze železného plechu z dob našich babiček vyžadují náročnější údržbu, peče se v nich perfektně, stejnoměrně a poměrně krátkou dobu. Labužníci radí: Jaký koupit sporák?


Jak dlouho pect beránek recepty, které budete milovat. Chcete li se svým moučníkem zazářit, pak vybírejte v už osvědčené kuchařce od babičky nebo si kupte knihu od některého z našich českých mistrů cukrářů. Rovněž dbejte na přesné dodržování uvedené gramáže, zpravidla vyrovnanější recepty jsou ty, které se musí vážit než ty prováděné hrníčkovou metodou.


Jak péct v silikonové formě ? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Recept je velmi jednoduchý:formu vymažu a vysypu hrubou moukou. Náplň vajíčka,dkg kryst.


Toto vše ušlehám v robotě a pak dam do formy. Péct ho můžete v klasické keramické formě po babičce. Peču ve vyhřáté elektr. Prodávají se také formy smaltované, které v kuchyni působí velmi dekorativně. Nebo využijte praktickou formu ze silikonu.


Abyste beránka lépe vyklopili, namočte kameninovou formu hodinu před pečením do studené vody. Formy na velikonočního beránka jsou k dostání v mnoha velikostech, tvarech ale i materiálech. Původní byly kameninové a litinové se smaltovaným povrchem, pak se začaly vyrábět formy keramické, z hliníkové slitiny a dokonce i ze skla, nejmodernější jsou ze silikonu. Některé typy jsou jednoduché a zadní část upečeného.


Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu. Kdyby někdo chtěl na něj recept tak to sem napište a já ho sem napíšu.


Kac_Kac, sniž teplotu a peč dýl, klidně nahoru na formu můžeš dát na chvlíli (asi min.)alobal, aby se to nepřipalovalo. Já peču ve skleněné formě s alobalem a jsem spokojená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky