úterý 8. listopadu 2016

Jaké víno k čemu

Drůběží maso vždycky doplňte jen bílým, mírně aromatickým vínem, zkuse třeba Muller Thurgau nebo Pálavu. K hovězímu podávejte vyzrálejší, plná červená vína. Vsaďte na Cabernet Sauvignon a neuděláte chybu. Když zvažujeme, jaké víno podávat k rybě, musíme vzít v úvahu způsob její úpravy. K rybě obalované a smažené na tuku je vhodné víno plnější nebo láhvově zralé.


Nejvhodnější je Rulandské bílé, Chardonnay či vyzrálý Ryzlink rýnský.

Abychom vínem dokázali podpořit chuť skvělých pokrmů, je však třeba znát jisté zákonitosti jeho podávání a vědět, jaké odrůdy se hodí ke kterému jídlu. Tokajské víno - k čokoládě a zmrzlině víno nepodáváme Sýry: - ke kozímu sýru podáváme lehčí červená vína nebo výraznější bílá vína jako Tramín a Sauvignon - k uzenému, tučnému sýru a sýru s modrou plísní podáváme plná červená vína. K sýru s modrou plísní můžeme.


Ideální víno na letní dny je to růžové. V poslední době jsme si ho oblíbili a jak stoupá spotřeba, roste i produkce. Jenže jak se mezi růžovými víny na trhu vyznat? Pro přírodně upravované či zapékané ryby volte vína suchá.


Zralá vína se hodí k tučnějším, hutnějším či smaženým rybám. U vína ovšem nezapomeňte na správnou teplotu servírování, jen tak docílíte těch nejlepších chutí.

Nejnovější články v kategorii. Jak vybrat to správné víno k jídlu. Vybíráme-li vhodné víno k večeři, více než na druhu masa záleží na omáčce a typu úpravy pokrmu.


Připravíme-li rybu na grilu nebo na pánvi, je. Použití nekvalitního vína může váš pokrm pokazit a všechna práce tak přijde vniveč. Vychutnejte si k tradičnímu vánočnímu menu skvělé víno.


Co si vybrat k rybí polévce, kapříkovi, bramborovému salátu i cukroví vám poradí David Král, hlavní sommelier značky Bohemia Sekt. Bílá vína k dortíku, červená k srnčímu. Pokud nekupujete jen víno stáčené, tak jste si jistě všimli, že poměrně často je na lahvi uvedeno, k jakým pokrmům se dané víno hodí.


Další zásadní otázkou je, jaké víno bude ve vinotéce uchováváno. Jiné podmínky totiž potřebuje víno červené a jiné zase bílé nebo třeba šumivé. Pokud nejste vyhranění vinaři, tedy pochutnáte si na tom i tom, potom je patrně nejlepší volbou dvouzónová (popřípadě i vícezónová) vinotéka. A k čemu se hodí Merlot podávat?


Merlot se dobře kombinuje s kuřecím masem a jiným lehkým masem, stejně tak se dobře podává k lehce kořeněným tmavým masům. Se středním obsahem tříslovin a ne příliš vysokou kyselinkou můžete Merlot kombinovat s rozmanitou paletou pokrmů všech kuchyní. Já jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, jaké víno se k čemu hodí.


Mně chutnají stejně jen bílá vína, takže to řešit nemusím. Vyplatí se do ní investovat?

Víno si kupuji jedině z. Kde spočívají hlavní výhody lednic na víno , prozradí odborníci na slovo vzatí i uživatelé. Na Moravě lednice na víno příliš nefrčí, sklep s konstantní teplotou a temnými zákoutími tam má téměř každý. K prázdninám bezpochyby patří grilování a ke grilovaným pokrmům sklenka dobrého vína.


Lámete si hlavu, jaké víno k čemu zvolit? Už dávno neplatí, že lidé rozdělují víno jen podle barev. Rádi vám poradíme, jaké víno je vhodné ke kuřecímu masu, nebo co například zvolit k rybám.


Autor: ZdraváPotravina. Přemýšleli jste někdy nad tím, k čemu vlastně slouží karafa na víno a zda má pouze estetickou úlohu? Jaké víno k jakému jídlu ? Tento článek vám prozradí, jakým způsobem může karafa degustaci vína zpříjemnit, jakou karafu vybrat a také to, jak správně víno do karafy nalít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky