úterý 1. listopadu 2016

Jak odizolovat kabel

V tomto videu si ukážeme, jak si vyrobit poměrně jednoduché zařízení na stahování izolace ze zbytků kabelů. Nejde mi o nějaké eko šílenství, dělám to kvůli z. Otázka nejspíš pro elektrikáře, jak nejsnadněji očistit (kulatý) kabel CYKY od vnější izolace ? Pomôcka pre rýchlejšiu a jednosuhšiu prácu pri recyklovaní starých káblov. CYSY, CGSG, CYKY, AYKY,. Vyberte si z široké nabídky nástrojů pro odstraňování plášťů kabelů.


Dnes ty nože a kleště již koupíte běžně v obchodech. Jak to dělá elektrikář? Je otázkou, zda vám stojí za to, kupovat za 40- Kč nástroj, kterým tu a tam něco odpláštíte kabel.


Tedy když je dobrý kabel (od DRAKA) tak stačí, při odholování do krabice, jen udělat řez po obvodu a stáhnout izolaci. Ale u jiných výrobců to moc nejde. Nůž na kabely Weicon S 4-2 Ø - mm. Poškození vnitřních vodičů je díly plynulému nastavení hloubky řezu vyloučené.


Toto probíhá prostřednictvím jednoduché a přesné obsluhy regulace kol. See how to connect an RJplug to a UTP cable, or twisted pair cable in the B standard. Subscribe to the channel. Write a comment under the video, if the guide was useful. Mezi přednosti strojů a nástroje patří možnost odizolování vnějšího pláště a izolace vnitřních vodičů v jedné pracovní operaci.


Odizolovací kleště o délce 1mm. Elektrikář nemá tolik času co já jako kutil a navíc na mateřské dovolené. Přípravek na odizolování.


Pokyny krok za krokem, jak vytvořit síťový kabel. Toto mám dojem, že jistě bude vlastní výroby. Ale jen tak na okraj stále ještě platí to odizolování drátů průřezu až (potažmo nebo (leda svařovací)) Tímto by to jistě nešlo poněvač je tam kladka a nůž, který se posouvá kličkou a takový průřez by jistě lítal na všechny strany než by se držel v linii nože.


Kupte kabel o trochu delší, než potřebujete. Vždy je lepší pořídit HDMI kabel o maličko delší. Pokud například po změření vzdálenosti mezi TV a receiverem zjistíte, že potřebujete kabel o délce metru, měli byste koupit ten nejbližší delší. Třeba pro přípa že budete v budoucnu se zařízeními hýbat.


Tak to prodej jako kabel , jestli toho máš 150m. Pokud jsou to kousky, který se i tak občas hodí, tak stačí díra v prkně dle velikosti drátu a usadit (stačí i naklepnout) tam břit lámacího nože, ještě lepší je takovej ten trojúhelníkovitej pojištěnej hřebíkem. Jestli kabel projde tímto testem, pak teprve má smysl si půjčit Megmet i s elektrikářem, nebo revizákem.


My to zatím nemáme navrhnuté, není to tak dlouho, co sme teprve dělali geologický rozbor, mysleli sem, že to bude ok, ale podle toho rozboru a rozhovoru se statikem bychom měli mít nejspíš taky 80cm široký, do hloubky asi metr, pod tím je už skála, ale ještě nám radí vybagrovat celou plochu základů, ne tak hluboko, třeba půl metru, ale aby tam nebyla ta. Já navíc kabel před tím než jsem ho strčil do chráničky druhou rukou namáznul lubrikační pastou co se používá při sesazování odpadního potrubí s gumovým těsněním. Chcete mít na odizolování kabelů jedny kleště a neřešit jestli je drát tvrdý nebo slaněný a jeho průměr.


Tak pro Vás máme v nabídce tyto kleště. Luźny kabel USB Moja żona zauważyła, że kabel USB zaczął się poluzować. Teraz som vsak dostal do ruky kabel od ZCOMAXu ktory by mal byt podstatne robustnejsi a pevnejsi kvoli tomu, ze vonkajsia izolacia a kevler su nejako vzajomne spojene a teda priebezne odizolovat kabel je podstatne tazsie (pre mna) a vonkajsia izolacia nejde stiahnut tak lahko.


Jen pro rypaly, kabel je uriznuty tak, ze cerna izolace koaxu drzi v plastovem vnitrku konektoru jakoby v klestine, tak by se snad nemel lamat. No hotove to je, propipal jsem to, takze by mel byt ok. Tím se kabel zajistí proti vytržení. Ve zděném domě uložíte kabel do šlicu, vezmete 60-tku hřebík, zatlučete ji do spáry mezi cihly a přihnete přes vložené kabely. V paneláku budete muset do středu šlicu navrtat hmoždinku, přes kabely položit plíšek s dírkou a dotáhnout vrutem.


Dál záleží na délce šlicu, jak často kabely přichycovat. Tato koncovka se pak zasune do tv. Jenže nevím jak přesně.


Ale nevím jak dál s tím stíněním (takový ten alobal a tenké drátky), obalem koaxiálu (bužírka) atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky