úterý 29. listopadu 2016

Kalabasa bombilla

Yerba maté je tradičně popíjen z nádoby kalabasa podobné tykvi kovovou slámkou (tzv. bombilla ), která má na spodním konci filtr proti drti listů. Bombilla se vyrábí buďto z přírodních materiálů, nebo kovu. Sdílení této tradiční nádoby je údajně známkou přátelství a mezilidských vazeb.


Kalabasa je nádoba sloužící ke konzumaci čaje Yerba maté. Tradiční propriety jihoamerických indiánů jsou dnes k dostání v různých designech a materiálech. K jeho pití společně s kalabasou patří speciální kovová či dřevěná tyčinka nazývaná bombilla.

Oblíbenou klasikou milovníků povzbuzujícího nápoje přátelství je kalabasa z vydlabané tykve a bambusová bombilla. Na výběr jsou ale i nádoby z keramiky a. Bambusova bombilla určená na pitie. Klasická kovová bombilla. Určená na popíjanie maté. Piť čaj maté z tekvičiek nazývaných kalabasa pomocou slamky - bombília ( bombilla ) je veľmi príjemné.


Výrůstek, který má každá kalabasa uprostřed dna, přesně pasuje do té prohlubně ve sloupku, takže kalabasa nikam nepadá a přebytečná voda, která je v ni nasáklá krásně vykape na ten talířek (a že jí bývá tak do půl hodiny pěkná loužička) a zároveň kalabasa může volně větrat. Takhle to nechám minimálně. Yerba mate contains polyphenols such as flavonoids and phenolic acids, which work by inhibiting enzymes like pancreatic lipase and lipoprotein lipase, which in turn play a role in fat metabolism.

Yerba mate has been shown to increase satiety by slowing gastric emptying. Effects on weight loss may be due to reduced absorption of dietary fats and. Yerba Mate has been used for thousands of years by the Guaraní Indians for stamina and as a natural remedy with numerous health benefits.


Today people still swear by yerba mate as a source of energy, as a way of aiding weight loss and for general well-being. Fill Your Cart With Color today! Free Shipping Available. Lowest Prices on Top Items.


Save Money with eBay Deals. Million Shoppers Want to Buy. Start Making Money Today. Shop Everything you Need on eBay! Název vychází z latinsko-americké španělštiny.


V portugalštině se používá výraz „Bomba“ a v arabštině „Masassa“. Maté bývá popíjeno ze zvláštní, pro tento nápoj speciálně určené nádoby zvané “ kalabasa “ a kovové nebo bambusové trubičky na konci opatřené sítkem zvané “ bombilla. I když ortodoxní příznivci tohoto nápoje jej neochucují, velice dobré je z karamelem, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou a jinými dochucovadly.


Tradiční národní nápoj obyvatel Jižní Ameriky se sluší pít z tradiční nádoby vyráběné po staletí z r. Je určená k pití maté, tradičního nápoje jihoamerických indiánů.

Objem kalabasy je cca l (může se různit - každá tykev ma trochu jinou velikost). Obrázek je ilustrační, kalabasa je z přírodního materiálu a jednotlivé kusy se liší v odstínech hnědé. Tradičné propriety juhoamerických Indiánov dnes sa už dajú dostať v rôznych designech a materiáloch. Obľúbenou klasikou milovníkov povzbudzujúceho nápoja priateľstva je kalabasa z vydlabanej tekvice a bambusová bombilla.


A dél-amerikai indiánok hagyományos eszközei mostantól különböző formatervezési mintákban és anyagokban kaphatók. A hagyományok kedvelőinek kedvelt eszközei a tökök - kalabasa és a bambuszból készült bombillák. Ako pripraviť Yerba maté? V ponuke už 1Yerba Mate a príslušenstva.


Najpredávanejšie produkty. MATE GREEN AMAZONKA 4g.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky