úterý 8. listopadu 2016

Je mikrovlnka škodlivá

Je to podobné jako když máte studené ruce a snažíte se je zahřát tak, že je o sebe začnete třít. U mikrovlnné trouby se ale teplo uvolňuje na molekulární úrovni. V dôsledku pôsobenia mikrovĺn dochádza k vibráciám, otáčaniu a vzájomnému narážaniu molekúl v jedle do seba, čo spôsobí premenu kinetickej energie na tepelnú. Pravděpodobně nejlepším způsobem ohřívání potravin je používat remosku a udržovat teplo co nejníže. Ale mechanismus, kterým je teplo vytvářeno, způsobuje vnitřní poškození jemných molekulárních struktur vitaminů a fytoživin.


Dnes ráno som si pri ohrievaní raňajok v mikrovlnke spomenul na ďalší úsmevný blu ktorému veria pomerne často aj vzdelaní ľudia.

Tým bludom je obávané žiarenie z mikrovlnky, ktoré určite spôsobuje vymieranie korytnačiek v Pacifiku a rakovinu mozgu. A kvôli tomu je vraj mikrovlnka vynálezom jašterov z pekiel. Mýty a pravdy o mikrovlnke: naozaj je taká škodlivá , ako niekto tvrdí? O mikrovlnkách sa toho popísalo všeličo.


Niektorí si život bez nej nevedia predstaviť, iní ju, naopak, zásadne odmietajú. Je fakt, že tento spotrebič nám každodenný život dokáže naozaj uľahčiť. Je možné, že mikrovlnná trouba je škodlivá pro zdraví?


Na konvenčním sporáku můžete stejně špatně vařit jídlo a nakazit se salmonelou nebo jinými patogeny.

Výhody a poškození mikrovlnné trouby v tomto případě nejsou určeny způsobem zpracování produktů, ale správností kulinářského procesu. Náš tip: Češi a etiketa: Mobily tolerujeme, kousání nehtů nikoli. Představa, že mikrovlnka vyzařuje vlny podobné rentgenu nebo dalším typům ionizujícího či radiačního záření, je nesmyslná. Dnes už je jasné, že existujú i zdravšie riešenia prípravy jedla. No aj mikrovlnka môže byť o čosi bezpečnejšia, ak dodržíte zopár pravidiel.


Je dokázané, že únik mikrovlnného žiarenia môže reálne poškodiť ľudské bunky a tkanivá. To čo predsa len uniká by malo byť rádovo menej ako z mobilu (tak až 100x menej). Josef Košťál, redakce ELEKTRO. Mikrovlny sú vysokofrekvenčné rádiové vlny. Je pravda, že kovové předměty do mikrovlnky nepatří?


Jsou pokrmy připravované v mikrovlnce skutečně nezdravé? Tento článek přináší odpovědi nejen na tyto, ale i na mnohé. Je třeba podívat se na fungování klasické mikrovlnné trouby, jelikož zde je jasně patrné, že ona nebezpečnost nemá kdy a jak vznikat. Hlavním principem ohřevu je pochopeně elektromagnetické záření.


Zde ale mluvíme o takovém, které má velmi krátkou vlnovou délku a tak má extrémně malou energii. Na čo si dávať pri výbere pozor? Na začiatok je dôležité, aby ste si ujasnili, čo od mikrovlnnej rúry očakávate.


Stačí vám ohrev jedla a jeho rozmrazovanie, alebo.

Je ľahké manipulovať s vedomím v podmienkach nedostatočného povedomia o publiku, odvolávajúc sa na nejaký výskum, nie je známe, kde a kým vedené, a vyhlásiť, že mikrovlnná rúra spôsobuje veľkú a nepopierateľnú ujmu, že jej použitie je neprijateľné pre ľudské zdravie a že jedlo varené v nej nie je veľmi. Dbejte na to, aby vaše mikrovlnka byla v dobrém stavu, neohřívejte jídlo příliš dlouho a vyvarujte se plastových obalů. Je mikrovlnná rúra škodlivá aj v dnešnom storočí? Takmer každá domácnosť je dnes vybavená mikrovlnnou rúrou.


Stala sa súčasťou nášho každodenného života, ale stále existuje množstvo otázok či je , alebo nie je zdraviu škodlivá. Avšak tak ako pri väčšine technických výdobytkov, aj ohľadom mikrovlniek sa objavili pochybnosti o ich bezpečnosti pre ľudské zdravie. Konkrétne sa vedú diskusie na tému, či varenie a ohrievanie jedla v mikrovlnke je zo zdravotného hľadiska v poriadku. Moderní mikrovlnky totiž pracují s mikrovlnami, které zachovávají všechnu výživovou hodnotu jídel, včetně minerálů a vitamínů.


Chuť takto vařených jídel je lepší a doba přípravy podstatně kratší. Celkovo je ohrev v mikrovlnke o až účinnejší, než klasické druhy ohrevu. Ak ju ale porovnávame s varením na plyne, do hry vstupuje aj jeho rozdielna cena voči.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky